Territoris Ocupats Palestins

Pla Operatiu Anual entre l’ACIB i l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA).

En el marc del Memoràndum d’entesa subscrit l’any 2008, el Govern de les Illes Balears continua donant suport a l’acció de la UNRWA per enfortir els canals d’assistència a la població palestina, tant la que habita als territoris palestins ocupats com la que es troba refugiada al Líban. Davant la situació de pobresa i necessitat en què viu aquesta població, es contribuirà a enfortir les accions que duu a terme la UNRWA en l’àmbit de l’educació a la Franja de Gaza.

L’any 2013 es continua amb el compromís de la direcció general de Cooperació i Immigració de recolzar  la millora de la qualitat educativa de la població refugiada palestina, donant suport al component del Programa Educatiu que duu a terme la UNRWA als territoris ocupats palestins. L’ajuda de caràcter humanitari a l’UNRWA té un import de 70.000 euros, que es destinaran a incrementar la ingesta calòrica i el balanç nutricional dels infants escolaritzats en els centres escolars gestionats per l’UNRWA a la Franja de Gaza, mitjançant la distribució de paquests de compensació alimentària escolar a aproximadament 14.562 infants refugiats.