Acte de comiat dels nins sahrauis dins el programa Vacances en Pau

 

El director-gerent de l’Agència d’Emigració i Cooperació, Juan Manuel Gómez,  ha assistit a l’acte de comiat als nins sahrauís que han passat els darrers dos mesos en cases de famílies d’acollida de les Illes gràcies al programa “Vacances en Pau” . 

El programa compta amb el suport del Govern de les Illes Balears, està promogut per l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, i enguany ha arribat a la 25ena edició. L’acte ha comptat amb la presència del cooperant mallorquí Enric Gonyalons, que va ser segrestat el 22 d’octubre de 2011 i alliberat el passat mes de juliol. 

“El programa Vacances en Pau és un dels objectius principals del Pla Director de Cooperació, dins l’àmbit de l’ajuda humanitària a la població refugiada, i aquesta edició confirma una vegada més el caràcter solidari de la societat balear”, ha dit Gómez en el discurs adreçat als assistents a l’acte.

Gràcies a “Vacances en Pau 2012”, 89 nins i nines d’edats entre set i dotze anys procedents dels camps de refugiats de Tindouf a Algèria, han passat dos mesos a les Illes, durant els quals han rebut atencions mèdiques, dentals i oftalmològiques.

S’ha de recordar que el dia 30 de juliol, al Consolat de Mar, hi va haver un acte oficial de rebuda als nins sahrauís. En aquella ocasió, el president del Govern, José Ramón Bauzá, s’hi va adreçat en aquests termes. “Vosaltres sou els grans ambaixadors de la pau, i sempre sereu ben rebuts a les Illes Balears”.

                 


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853