Convocatòria Banya d’Àfrica i Sahel

Els projectes d’emergència no estan subjectes a les prioritats geogràfiques definides en els plans estratègics, tot i que el país beneficiari ha d’estar inclòs en la llista de països receptors d’ajuda oficial al desenvolupament del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD) de l’OCDE. 

Convocatòria de subvencions per executar projectes d’acció humanitària destinats a pal.liar la situació de crisi crònica i continuada a les zones del Sahel i la Banya d’Àfrica 2013.

ICRC T. Gassmann Senegal

Les entitats únicament poden presentar un projecte d’acció humanitària que ha de complir els requisists següents.

. El projecte ha de resprondre a la finalitat objecte de la convocatòria i s’ha de emmarcar en els principis de l’acció humanitària internacionalment reconeguts.

. El projecte s’ha de desenvolupar a les zones prioritàries d’intervenció dels països que conformen l’àrea del sahel i de la Banya d’Àfrica (Níger, Mali i Burhina Faso, Etiòpia)

. L’import sol.licitat no pot ser superior a la quantia de 70.000,00 €.

. La durada màxima d’execució del projecte és de dotze mesos.

Projectes Subvencionats:

*Asociación Amigos de Mali de las Islas Baleares:  Ayuda alimentaria de emergencia en el pueblo de Goundam, región de Tombouctou.

L’objectiu principal és contribuir a pal•liar temporalment la situació d’emergència alimentària que pateix la població de Goundam (regió de Tombuctu), al nord de Mali. Es proposa subministrar a la població (17.800 habitants aproximadament) un total de 80 tones d’arròs que es transportarien amb camions des de la ciutat de Mopti.

Subvenció: 37.508 €

*Creu Roja: Prevención de la desnutrición de niños de 6 meses a 5 años, mujeres embarazadas y lactantes del circulo de Goudam.

Aquest projecte pretén assistir la població afectada pel conflicte i per la sequera extrema al nord de Mali a través d’una campanya de distribució de complements nutricionals a 4.100 persones beneficiàries (55 % dones), desagregades entre infants menors de cinc anys i dones embarassades i lactants, residents al cercle de Goundam (regió de Tombuctu).

Subvenció: 55.844 €

*Associació Pa i Mel: Autoabastament alimentari dels infants i joves de Tenado i Batondo.

El projecte pretén cobrir els mínims alimentaris dels infants del municipi de Tenado i de Batondo. Es tracta de fer que els menjadors escolars d’aquests municipis puguin oferir una menjada diària als seus alumnes. Per fer-ho, el projecte preveu la instal•lació d’una torre d’aigua als centres que tenen un pou, que permetrà cultivar durant tot l’any grans extensions d’hort.

Subvenció: 66.953 €

*Metges del Món: Asistencia a refugiados y demandantes de asilo en el campo de refugiados de Goudebo en la región del Sahel.

El projecte té com objectiu garantir l’accés als serveis de salut primària de la població maliana refugiada en el Campament de Goudebo. En concret, es pretén la reducció de la morbimortalitat materna i infantil mitjançant l’augment del seguiment pre i post part, l’atenció del part per personal format i l’augment del seguiment de la salut infantil. També es realitzaran activitats de sensibilització comunitària entorn a la salut sexual i reproductiva.

Subvenció: 59.892 €

*Llevant en Marxa: Programa desnutrición hospital Shashemane

El projecte pretén pal•liar la desnutrició dels infants menors de cinc anys a la regió de Shashemane. L’hospital general de Shashemane fa una petició per construir una sala per als casos de malnutrició que fins ara es tracten a la mateixa sala amb malalts de múltiples patologies, fet que provoca nombroses malalties contagioses. També es compraran aliments i nutrients per reforçar el protocol nacional.

Subvenció: 42.854 €

*Treball Solidari: Dotació de recursos alimentaris i eines per a la producció d’aliments per pal•liar la situació de fam en el municipi de Nanoro, província de Boulkiemdé.

L’objectiu és reduir el risc de malnutrició entre el col•lectiu de dones i infants de cinc pobles del municipi de Nanoro a través de la diversificació i l’augment de l’alimentació bàsica.

Subvenció: 48.623 €

 CONVOCATÒRIA

Més informació