El material humanitari enviat pel Govern ja ha arribat a l’hospital de Dori, a Burkina Faso

 

Ha estat remès per la Conselleria de Presidència, amb la col·laboració d’Apotecaris Solidaris i Metges del Món, i donarà cobertura a unes 10.000 persones.

Ja ha arribat al seu destí, a la província de Dori, a Burkina Faso, el material que la Conselleria de Presidència, amb la col·laboració de les ONG Apotecaris Solidaris i Metges del Món, va enviar el dia 5 de juliol. En aquesta província, Metges del Món hi té un hospital on atén la població refugiada provinent de Mali, d’on ha anat sortint arran del conflicte bèl·lic que viu el país. Les partides enviades serviran per dur a terme una sèrie d’accions complementàries entorn a la maternitat segura, al part assistit i al seguiment dels nounats.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) considera que la crisi alimentària i de nutrició està afectant més de 19 milions de persones a tota la regió del Sahel de l’Àfrica Occidental, entre ells 1,6 milions del nord de Mali. La crisi provocada per una combinació de factors com la sequera, els alts preus dels cereals, la degradació ambiental, la vulnerabilitat i el desplaçament de la població pels conflictes de la zona posen en perill la vida de més d’un milió de nins menors de cinc anys per desnutrició aguda severa.

“Es calcula -va dir el conseller de Presidència el dia de la presentació de l’enviament- que amb l’ajuda enviada (dos lots de pediatria, dos d’obstetrícia i un de material mèdic divers) es podrà donar cobertura a unes 10.000 persones. Amb aquesta acció es demostra el caràcter solidari de les Illes Balears i del Govern, que tot i les dificultats econòmiques del Govern, fa un esforç per ajudar els més necessitats”.

Gómez va afegir que “el Govern vol prioritzar i optimitzar les actuacions d’acció humanitària, d’acord amb el Pla Director de Cooperació 2012-2015, que fixa 12 països prioritaris per als programes i projectes de cooperació”.  De la seva banda, el tresorer d’Apotecaris Solidaris, Toni Torrens, va subratllar que “ja fa 18 anys que Apotecaris Solidaris fa enviaments a zones necessitades”, mentre que Dahouda Danko, en nom de Metges del Món, va agrair “el compromís del Govern” per fer que els diferents kits arribin al Sahel.

A la zona on s’ha enviat el material humanitari és on va romandre segrestat el cooperant mallorquí Enric Gonyalons i dues companyes cooperants, feliçment alliberats tots tres el 18 de juliol.

http://www.caib.es/pidip/comunicats/com-ficha.do?lang=ca&codi=8522550


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853