Campanya Nadal Comerç Just 2019

Quan:
10 desembre, 2018 @ 10:00 – 8 gener, 2019 @ 11:00
2018-12-10T10:00:00+01:00
2019-01-08T11:00:00+01:00
Campanya Nadal Comerç Just 2019

 

INICI DE LA CAMPANYA DE NADAL PER FOMENTAR  EL COMERÇ JUST

/ Des del dia 1 fins al 28 de desembre s’han organitzat activitats diverses i sortejos de cistelles de productes de comerç just per fomentar el consum responsable i de justícia social

 

Les entitats que conformen el Grup de Comerç Just de les Illes Balears, juntament amb la Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació han presentat avui de matí el programa d’actes que ençata la campanya nadalenca per recordar les conseqüències del nostre consum i premiar els consumidors responsables.

Durant la presentació d’aquesta campanya, han recordat que per Nadal i durant tot l’any, el nostre consum i les nostres compres repercuteixen sobre la vida de milions de persones. Molts dels productes que consumim habitualment han estat produïts a països d’Àsia, Àfrica i Amèrica llatina, on els treballadors reben sous molt baixos i no tenen drets laborals, i on els productors locals s’empobreixen cada vegada més per les polítiques empresarials dels països del Nord, que cerquen el màxim benefici a qualsevol preu.

Amb el comerç just, cada petit gest es multiplica. Per això, des del dia 1 al dia 28 de desembre, cada 10 euros de compra a les botigues de comerç just es poden convertir en 100 €. A qualsevol de les botigues de comerç just de Deixalles (a Palma i Eivissa), Oxfam Intermon (Palma), Fundación Vicente Ferrer (Palma i Ciutadella), Finestra al Sud (Inca), Cáritas (Palma), Shikamoo (Llucmajor), Casal de la Pau- S’altra Senalla (Manacor), S’Altra Senalla (Palma) i S’Altra Senalla Menorca (Maó i Alaior), per cada 10 euros de compra, es donarà una butlleta per participar en el sorteig d’una de les 7 cistelles de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una que sortejarà cada una de les entitats. Aquest sorteig vol incidir sobre la importància i repercussions de les nostres compres en aquesta època de consum que s’acosta, a més de premiar els actes de consum responsables, com són les compres de comerç just.

Amb el suport de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, també s’han organitzat diversos actes festius al voltant de les botigues de comerç just per fer una crida a nous consumidors conscients. Aquestes activitats volen recordar què és el comerç just i l’alternativa que representa al sistema de comerç tradicional, que beneficia els productors (garanteix els seus drets i una qualitat de vida digna) els consumidors (ens ofereix productes de qualitat) i el medi ambient, que és de tots.

Aquesta és l’agenda d’activitats:

Dimecres, 5 de desembre

* A les 16h. Inauguració mural d’art urbà a Inca. Finestra al Sud, s’Altra Senalla

Dimarts 12 de desembre

*Showcooking Solidari, dia 12 de desembre a les 19.00 hores, a L’Aula de cuina Antòni Cardona (Cooperativa de consum San Crispin al poble Alaior).

El/la cuiner/a serà de l’Associació Fra Rotger

Dijous 13 de desembre

*Animació infantil i degustació a Deixalles Eivissa

Divendres 14 de desembre

*Actuació musical i xocolatada a S’Altra Senalla Palma

*A les 17.00 Contacontes i berenar a Shikamoo, Llucmajor

Dissabte 15 de desembre

*Taller familiar de decoració de bosses nadalenques de CJ  i xocolatada a Casal de la Pau Manacor

* Actuació musical i xocolatada FVF Palma

*Actuació musical i xocolatada FVF Ciutadella

*Concert i degustació Oxfam Intermón Palma

Divendres 28 de desembre

* Xocolatada i activitat S’Altra Senalla Palma

Dissabte 29 de desembre

* A les 11.30 Un món de sons. Taller d’instruments musicals reciclats d’arreu del món i berenar degustació a Shikamoo, Llucmajor

* Contacontes i xocolatada a Casal de la Pau a Manacor

La xarxa de Comerç Just és un instrument per canviar aquesta situació d’injustícia i desigualtat Nord-Sud. Estableix canals de comercialització de productes d’alimentació, tèxtils i d’artesania, elaborats per grups organitzats de les comunitats dels països del Sud, i els garanteix un preu just pels seus productes, relacions comercials a llarg termini i accés al mercat internacional. Per altra banda, les organitzacions de productors han de complir una sèrie de criteris, com el de garantir sous i condicions de feina dignes, que no hi hagi explotació infantil, igualtat entre homes i dones, funcionament democràtic, respecte al medi ambient i inversió de part dels beneficis en desenvolupament comunitari.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853