Educació per al Desenvolupament: Un procés per a l’Acció i la Transformació Social

Quan:
5 octubre, 2016 @ 11:26 – 1 novembre, 2016 @ 12:26
2016-10-05T11:26:00+02:00
2016-11-01T12:26:00+01:00

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través de la Direcció General de Cooperació, en el marc del seu Programa formatiu 2016 organitza aquest curs pràctic sobre Educació per al Desenvolupament, per a l’Acció i per a la Transformació Social.

L’educació per al Desenvolupament (EpD) compta amb una curta però intensa història en la qual s’hi han produït canvis significatius en el seu concepte i en la seva pràctica. Actualment, s’està produint un canvi de l’EpD històricament vinculada amb el treball de cooperació, cap a una Educació per a la Transformació Social (ETS) que supera la dicotomia Nord i Sud i s’emmarca en qüestions més generals a favor dels drets de les persones, en polítiques d’inclusió i en construir una societat més crítica i organitzada.

En aquest context, les ONGD segueixen tenint un paper important però els moviments socials i populars, els sindicats, els centres educatius, les institucions públiques, els mitjans de comunicació, els col·lectius de producció cultural i la ciutadania en general es tornen indispensables per possibilitar l’acció transformadora individual i col·lectiva.

Per tant, aquest curs està dirigit a qualsevol persona que se plantegi millorar les seves pràctiques educatives i professionals des de l’experiència de l’Educació per al Desenvolupament. Així mateix, aquesta formació es presenta com una oportunitat perquè les persones participants puguin teixir vincles i compartir experiències innovadores en la pràctica de l’EpD.

La formació va a càrrec de la cooperativa INCYDE, Iniciatives de Cooperació y Desenvolupament i el col·lectiu CALA (col·lectiu Alternatiu d’Aprenentatges) que tenen provada experiència en formacions participatives, d’educació en valors alternatius amb metodologies innovadores.

El curs és gratuït i hi ha un total de 50 places disponibles. Per tal de facilitar la formació dels agents de la resta d’illes, aquesta formació es farà mitjançant videoconferència amb Menorca i Eivissa.

Dates del curs: Mòdul I: 20, 21 (17 a 20 h) i 22 d’octubre (10 a 14 h).

Mòdul II: 27, 28 d’octubre (16 a 21 h)

Per a la inscripció al curs, podeu fer-la fins al dia 12 d’octubre a través de l’enllaç següent: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaqNM01DteWW-TSHV515cc5bbnLakv28sHsbKP3smoTkuO-g/viewform

Per a més informació sobre el programa del curs, podeu accedir al document annexa: Programa Curs Cat


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853