Reunió del Ple del Fòrum Balear de la Immigració de les Illes Balears

 

En data 24 de juliol de 2012 es va reunir el Ple del Fòrum Balear de la Immigració de les Illes Balears a la seu del Casal d’Associacions d’Immigració i ONGD de Palma de Mallorca.

 

“Per aconseguir en el major grau possible aquesta integració social de les persones immigrades -ha dit el conseller- feim feina des de la Conselleria de Presidència, i particularment des de la Direcció General de Cooperació i Immigració. En aquest sentit, puc avançar que les proves d’esforç d’integració impulsades per aquest Govern estan tenint molt bona acollida. A dia d’avui, les xifres estimatives parlen de 300 exàmens fets en el que duim d’any i una taxa d’aprovats del 80%”. S’ha de recordar que les persones que superen aquestes proves tenen majors possibilitats de renovar els permisos de residència o de treball, si no els han obtingut prèviament mitjançant el cumpliment d’altres requisits. Les proves presenten preguntes en àrees com la Constitució, l’Estatut, la Unió Europea, la igualtat entre sexes, els drets humans o el català.

El ple del Fòrum de la Immigració, celebrat a la seu del Casal d’Associacions d’Immigració i ONGD de Palma de Mallorca, ha comptat amb representants de diverses àrees del Govern, dels consells insulars i de l’Administració General de l’Estat, a més d’associacions i federacions de persones immigrants, entitats socials, fòrums insulars i organitzacions sindicals. Per part de la Conselleria de Presidència, a banda del conseller, hi han assistit la directora general de Cooperació i Immigració, Antònia Maria Estarellas; el director-gerent de l’Agència d’Emigració i Cooperació de les Illes Balears (AECIB), Juan Manuel Gómez, i el coordinador de la Direcció General, Alejandro Escriche.

En el seu parlament davant totes les autoritats i entitats assistents, el conseller Gómez ha fet un repàs de les principals actuacions que es duen a terme des del Govern en matèria d’immigració. A banda del referit esforç d’integració, ha recordat els convenis amb els ajuntaments i mancomunitats per treballar en àmbits de formació, reforç de serveis socials i mediació intercultural; la unificació de l’Espai Solidari i el Casal d’Associacions d’Immigrants en un mateix local (el mateix que ha servit d’escenari del Fòrum), amb un estalvi de 97.000 euros anuals. Finalment, el conseller també ha destacat la posada en funcionament del portal immicooper i de l’Observatori de les Migracions i la Cooperació al Desenvolupament de les Illes Balears “per estar a prop dels col·lectius immigrants”.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/cooperan/deploy/current/web/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853